Marile companii au datorii la bugetul de stat ce insumeaza 6,97 miliarde de lei noi (aproximativ 2 miliarde euro), ceea ce inseamna peste 1,5% din PIB.
Cinci contribuabili au restante ce depasesc 3,4 miliarde lei (circa 1 miliard euro), potrivit Ministerului Finantelor.

Compania Nationala a Huilei (CNH) continua sa fie cel mai mare datornic la bugetul statului, cu obligatii restante care depaseau, la finele lunii decembrie 2007, 1,518 miliarde lei (aproximativ 410 milioane de euro), urmata de Uzina Constructoare de Masini UCM Resita (pentru care s-au acordat inlesniri la plata) care inregistra 1,161 miliarde lei (circa 314 milioane euro). Pe locul al treilea se situeaza Termoelectrica (aflata in administrare speciala), cu restante de circa 404 milioane lei (109 milioane euro), urmata de Compania Nationala Cai Ferate (la care s-a inceput procedura de executare silita) - cu 254 milioane lei (68 milioane euro) si Alro Slatina - cu 205 milioane lei (55,4 milioane euro).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.