Protectia Consumatorilor va incepe sa verifice modul in care operatorii economici respecta prevederile legii privind combaterea practicilor comerciale incorecte, potrivit declaratiilor presedintelui Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor.

"Din dorinta de a asigura un grad ridicat de protectie al consumatorilor, ANPC a demarat punerea in aplicare a prevederilor legii 363/2007, inclusiv prin semnarea unui protocol cu Consiliul National al Audiovizualului, prin care s-a stabilit modul de colaborare in cazurile de publicitate mascata sau inselatoare din mass-media", a declarat Dan Vlaicu presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor.

Oficialul a mai tinut sa mentioneze ca Autoritatea nu a luat nicio decizie in sensul interzicerii promotiilor de tipul "3+1 gratis", fiind necesara o perioada de tranzitie pentru a analiza aceste tehnici de promovare a produselor, urmand sa se pronunte pe fiecare caz in parte. "Legea 363/2007 transpune Directiva 29/2005, Directiva adoptata pe intreg spatiul Uniunii Europene, urmand ca fiecare stat membru sa implementeze prevederile acesteia, tinand cont de practica instantelor de judecata si de realitatile pietei', a adaugat Vlaicu.

Potrivit presedintelui ANPC, noile reglementari vor permite interzicerea metodelor abuzive prin care unii comercianti incalca drepturile consumatorilor folosind publicitatea capcana, acea practica de a convinge consumatorul sa cumpere de la o anumita societate facand publicitate unui produs la un pret foarte scazut, pentru care nu exista un stoc corespunzator. De asemenea, comerciantii care vor folosi indemnuri directe adresate copiilor de a cumpara anumite produse sau de a-si convinge parintii sa le cumpere sau vor face afirmatii false cu privire la proprietatile curative ale produselor, vor fi sanctionati de ANPC.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.