Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat planurile Rompetrol Holding de a achizitiona aproape in intregime societatea de servicii pentru investitii financiare UniCredit Securities, prin care Dinu Patriciu ar prelua peste 50% din capitalul societatii.

Patriciu are casa de brokeraj In termen de 60 de zile de la data intrarii in vigoare a acestei decizii, respectiv de la 28 ianuarie, societatea de servicii de investitii financiare UniCredit Securities "are obligatia de a solicita CNVM autorizarea modificarii intervenite in structura actionariatului" in cazul in care este preluata de catre Rompetrol Holding, se mai precizeaza in buletinul afisat pe pagina de Internet a institutiei. In caz contrar decizia isi va pierde valabilitatea.

Firma de brokeraj UniCredit Securities este detinuta, in proportie de 99,9952% de catre UniCredit Tiriac Bank, informeaza Wall-Street. UniCredit Tiriac Bank are ca actionari principali Bank Austria Creditanstalt AG, cu 55,2% din capitalul social, Redrum International Investments BV, cu 20,17% din actiuni, si Vesanio Trading Limited, cu o detinere de 20,22%, ultimele doua controlate de omul de afaceri Ion Tiriac.
Societatea de brokeraj a fost scoasa la vinzare de UniCredit Group la inceputul anului 2007, ca urmare a fuziunii dintre UniCredit, HVB Bank si Banca Tiria, declara Cotidianul.UniCredit Securities este o casa de brokeraj (SSIF) destul de mica, clasata pe pozitia 67 (din 76) in topul tranzactiilor realizate de SSIF-uri in 2007. Valoarea acestora a fost de 24,47 milioane de lei, adica 0,06% din total.

In luna decembrie 2007, SSIF UniCredit Securities a avut tranzactii de 1,4 milioane de lei, adica 0,04% din totalul tranzactiilor realizate la BVB.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.