Salariile bugetarilor se vor majora incepind cu 1 aprilie. Anul acesta vor primi peste 10% salariatii din sanatate, invatamint si functionarii publici.
Guvernul a majorat salariile din invatamint cu 12,36%, pe cele din sistemul sanitar cu 11,3%, iar pe cele ale functionarilor publici cu 10,25%, majorarile urmind a fi aplicate in doua etape, in aprilie si in octombrie, a declarat ministrul Muncii, Paul Pacuraru. “Salariile bugetarilor, care reprezinta o treime din salariatii din Romania, sint diferentiate pe categorii de personal. Potrivit Memorandumului pentru majorarea salariilor din sistemul bugetar, pentru anul 2008, procentul mediu de crestere a salariilor in decembrie 2008 fata de decembrie 2007 este de 9,5%”, a spus Pacuraru.

Cele mai multe procente au obtinut profesorii si medicii, iar cele mai putine militarii, functionarii din penitenciare si personalul din politie si interne, respectiv 4,04%. Totodata, functionarii publici si personalul contractual vor primi, in 2008, salarii mai mari cu 10,25%, iar diplomatii nu vor primi nici o majorare salariala, deoarece veniturile acestora au fost majorate in trimestrul patru al anului trecut.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.