Romanii au dat navala sa acceseze fondurile europene alocate prin Programul Operational Regional.
Pentru imbunatatirea infrastructurii de transport regionale si locale au fost depuse deja proiecte care depasesc va­loarea fondurilor alocate pentru perioada de sapte ani de derulare a programului.

Romania va incheia anul acesta contracte in valoare de 1,2-1,3 miliarde de euro in cadrul Programului Ope­ra­tional Regional (POR), platile ur­mand sa fie realizate in functie de schemele convenite cu Comisia Europeana, a declarat Laszlo Bor­bely, ministrul Dezvoltarii Lucrarilor Pu­blice si Locuintelor. Pana acum au fost lansate sase dintre cele 14 sub-axe ale progra­mu­lui, urmand ca restul de opt sa fie lansate pana in luna martie. Ministrul a spus ca deja au fost de­puse proiecte care depasesc valoa­rea fondurilor alocate pentru peri­oada de sapte ani de derulare a pro­gramului. “La ora actuala avem de­puse mai multe proiecte decat alo­carea fondurilor europene pentru sapte ani. Cele mai multe au fost aplicate pentru regiunea nord-vest. 2008 este anul absorbtiei fondurilor europene”, a explicat Borbely.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.