Numarul de turisti la nivel mondial a atins in 2007 un nou record, de 898 milioane de vizitatori, in urcare cu 6,2% fata de anul precedent, o crestere ce a depasit estimarile analistilor, a anuntat marti Organizatia Mondiala a Turismului (OMT), relateaza AFP, citat de NewsIn.

Record la numarul turisti in 2007 OMT estima ca numarul turistilor va creste in 2007 cu 4% fata de 2006 si ca va atinge 846 milioane de turisti.

In ciuda incertitudinii economiei mondiale, in 2007 "turismul si-a dovedit rezistenta si capacitatea de adaptare", a declarat secretarul general al OMT, Francesco Frangialli.

Organizatia Mondiala a Turismului, cu sediul la Madrid, a subliniat in cadrul prezentarii bilantului anual ca increderea ramane puternica pentru anul 2008, desi aceasta perceptie s-ar putea schimba.

"Suntem destul de optimisti in ceea ce priveste anul 2008, in care numarul de turisti va creste, insa probabil ca nu la fel de mult ca in 2007", a spus Frangialli, precizand ca nu estimeaza o scadere in 2008, desi economia Statelor Unite ar putea intra in recesiune.

Pentru anii urmatori, OMT si-a mentinut previziunile, potrivit carora numarul de turisti va atinge 1,1 miliarde in 2010 si 1,6 miliarde in 2020.

Þarile cele mai vizitate in 2007 au fost Franta si Spania, a precizat OMT, fara sa ofere date exacte legate de aceste destinatii. Un raport detaliat urmeaza sa fie publicat in cursul acestui an.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.