Asociatia salariatilor actionari ai Societe Generale a decis astazi sa depuna o plangere impotriva bancii franceze dupa anuntul legat de pierderea record de 7 miliarde euro dezvaluita saptamana trecuta, reiese dintr-un comunicat al asocietiei, informeaza NewsIn.

Asociatia estimeaza ca "este datoria sa sa contribuie la dezvaluirea tuturor detaliilor legate de aceasta frauda, a carei principale victime sunt actionarii Societe Generale, si mai ales salariatii, actuali si fosti".

"Salariatii actuali si fosti ai Societe Generale sunt principalul actionar al grupului, reprezentand 10% din capital si peste 10% din drepturile de vot in cadrul consiliului de administratie", reiese din comunicat.

Societe Generale a anuntat la data de 24 ianuarie pierderi de aproape 7 miliarde euro, dintre care 4,82 miliarde au fost atribuite unei "fraude" a traderului Jerome Kerviel iar restul de doua miliarde fiind cauzate de criza creditelor ipotecare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.