Sindicatele europene ale Nokia se vor reuni miercuri la Bruxelles, pentru a discuta despre actiuni comune impotriva inchiderii fabricii din Bochum, potrivit Federatiei europene a metalurgistilor

"Vom discuta despre posibilele actiuni la scara europeana", a explicat secretarul general al Federatiei, Peter Scherrer, pentru Deutschlandradio Kultur.Dupa cum Informeaza Wall-Street, el nu a exclus posibilitatea unei greve la nivel european, dar a admis ca acest gen de actiune "este intotdeauna greu de organizat" si a spus ca prefera "actiunile punctuale".

Conform Ziua, dupa ce Nokia s-a hotarat sa inchida fabrica din Germania si sa-si mute jucariile la Cluj, subcontractorii firmei finlandeze vor face acelasi lucru, anunta Thomson Financial, preluat de Rompres. ''Incepand din anii '90, multe alte companii au urmat Nokia in SUA, America Latina, India, Ungaria si acum Romania'', sustine directorul Institutului de Cercetari al Economiei Finlandeze, Jyrki Ali-Yrkko. In opinia acestuia, avantajele Romaniei sunt costurile salariale reduse, similare cu cele din Asia, cat si pozitia geografica centrala a tarii noastre. Intre timp, constructia fabricii Nokia de la Jucu se confrunta cu intarzieri, deoarece betonistii romani nu s-au dovedit suficient de calificati. In final, constructorul a fost nevoit sa apeleze la lucratori unguri, slovaci si polonezi.

Una dintre companiile finlandeze care va opera in acelasi parc industrial de la Cluj ca si Nokia este Hansaprint, cel mai mare grup editorial din Finlanda, care din toamna acestui an va demara operatiunile in Romania. Directorul general de la Hansaprint, Timo Ketonen, a apreciat ca societatile industriale din Romania au nevoie de materiale tiparite atat in cazul produselor promotionale cat si al instructiunilor de folosire.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.