Romtelecom va reduce numarul de angajati in anul 2008 cu 2.500 de persoane, masura fiind necesara pentru atingerea obiectivelor de eficienta prevazute in strategia de dezvoltare a operatorului de telecomunicatii.

La finele lunii septembrie 2007, compania avea 12.304 de salariati, conform datelor publicate de grupul elen de telecomunicatii OTE, actionarul majoritar al Romtelecom.

"Planurile strategice ale Romtelecom implica imbunatatirea proceselor interne, o oferta competitiva de servicii pentru a creste baza de clienti si pentru a intensifica prezenta companiei pe segmentele de piata in crestere, concomitent cu un control riguros al costurilor. Implementarea noului plan de afaceri va impune si revizuirea proceselor si metodologiilor de lucru, ceea ce va conduce la reducerea locurilor de munca cu un numar care nu va depasi 2.500 de pozitii in 2008", se arata intr-un comunicat al Romtelecom.

Noul plan de afaceri al Romtelecom a fost aprobat, luni, 28 ianuarie, de Consiliul de Administratie al companiei.

Pe segmentul de ADSL, evolutia a depasit estimarile companiei, la sfarsitul anului inregistrandu-se peste 360.000 de clienti, cu o cota de piata de peste 20% pe segmentul de broadband fix.

Dolce, serviciul de satelit TV, a avut o crestere constanta, ajungand pana la aproape 400.000 de clienti, reprezentand o cota de 8% din intreaga piata de pay TV. Rata de crestere pentru Dolce TV este una dintre cele mai mari din Europa.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.