Criza din sectorul american al creditelor ipotecare cu grad mare de risc si scumpirea petrolului ar putea provoca o crestere cu 5 milioane a numarului de someri de pe pietele internationale in 2008, potrivit unui raport al Biroului international al muncii, preluat de AFP.
"Turbulentele economice, create in mare parte de problemele de pe pietele de credit si de cresterea pretului petrolului ar putea conduce la o crestere cu 5 milioane a numarului de someri din lume in 2008", estimeaza raportul Biroului international al muncii referitor la tendintele mondiale de pe piata muncii, potrivit NewsIn.

Numarul somerilor de pe pietele internationale a fost de 189,9 milioane la sfarsitul lui 2007, iar incetinirea cresterii economice in 2008 ar putea ridica rata somajului mondial la 6,1% de la nivelul de 6% de anul trecut, arata agentia Organizatiei Natiunilor Unite (ONU).


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.