Rentabilitatea investitiei, suprafetele mari, de peste 15.000 metri patrati, si preturile inca mici, de 300 euro/metrul patrat, orienteaza dezvoltatorii imobiliari tot mai mult spre terenurile din partea de nord vest a Bucurestiului, spre zona periferica, sustin consultantii Eurometropola
"Zone precum Soseaua Chitila sau Bucurestii Noi, situate la Periferia Capitalei, vor beneficia de o dezvoltare pe toate segmentele domeniului imobiliar, de la cel rezidential pana la cel industrial si de logistica, daca luam in considerare depozitele, halele si showroom-urile construite, dar si proiectele anuntate in piata" au declarat, potrivit NewsIn, analistii imobiliari.

Potrivit acestora, nici segmentul spatiilor de birouri nu isi pierde din atractivitate, dezvoltatorii manifestand un interes crescut pentru construirea unor cladiri de birouri cu regim mare de inaltime (cu peste 20 de etaje) pentru a perminte si amenajarea unor vaste spatii de parcare subterane si supraterane.

"Interesul dezvoltatorilor este orientat spre aceasta zona pentru ca spatiul disponibil permite investitti mari. Zona perifica a Bucurestiului, Soseaua Chitila, incepe sa cunoasca o adevarata dezvoltare prin proiectele ce urmeaza a fi realizate aici. Intre acestea se numara viitorul mall construit pe Soseaua Chitila, preconizat a fi cel mai mare complex comercial din Bucuresti si chiar din S-E Europei", considera consultantii companiei EuroMetropola.

Specialistii imobiliari sustin ca, in cazul Plaza Romania, unde pretul terenurilor de pe Bulevardul Timisoara s-a dublat intr-un interval scurt de timp, o constructie de tip mall determina o cerere ridicata la nivelul terenurilor din jur. Aceeasi situatie se intalneste si la nivelul zonei perferice a sectorului 1, Soseaua Chitila. "Astfel, daca in prezent terenurile se vand cu 300 - 400 euro/mp, peste doi - trei ani vom asista la o majorare masiva a preturilor de vanzare, acestea atingand chiar 1.000 euro/mp", completeaza consultantii imobiliari.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.