Consiliul Concurentei a autorizat operatiunea de concentrare economica realizata de catre Petrom SA Bucuresti prin preluarea controlului unic, direct, asupra activitatilor de servicii petroliere detinute de catre Petromservice SA Bucuresti
In urma analizei, Consiliul Concurentei a constatat ca tranzactia, desi cade sub incidenta Legii Concurentei nr.21/1996, republicata, nu prezinta indoieli serioase cu privire la compatibilitatea acesteia cu un mediu concurential normal pe teritoriul Romaniei. In consecinta, autoritatea romana de concurenta a emis o decizie de neobiectiune, in conformitate cu art. 46 din Legea concurentei.

Wall-Street informeaza ca inainte de tranzactia analizata, Petrom SA Bucuresti nu era activa pe pietele relevante definite, aceasta companie prestand serviciile petroliere doar in interes propriu. Operatiunea de concentrare economica va avea ca rezultat integrarea verticala a activitatilor de servicii petroliere prestate de Petromservice in structura Grupului OMV-Petrom din Romania.

Petrom a semnat, pe 18 septembrie, un contract pentru achizitionarea activitatii de servicii petroliere a Petromservice, servicii aferente activitatilor de explorare si productie ale Petrom. Pretul este de 328,5 milioane de euro. de catre Petromservice SA Bucuresti.

In urma analizei, Consiliul Concurentei a constatat ca tranzactia, desi cade sub incidenta Legii Concurentei nr.21/1996, republicata, nu prezinta indoieli serioase cu privire la compatibilitatea acesteia cu un mediu concurential normal pe teritoriul Romaniei. In consecinta, autoritatea romana de concurenta a emis o decizie de neobiectiune, in conformitate cu art. 46 din Legea concurentei, se mai arata in comunicat.

Prin aceasta operatiune, potrivit Adevarul, Petrom a dobandit controlul asupra activitatii de servicii petroliere (mijloace fixe, bunuri de inventar, personal specializat, unele contracte de servicii) desfasurate de Petromservice in domenii precum work-over (reparatii sonde), mentenanta, foraj, transport aferent acestor activitati. In luna septembrie a anului trecut, Petrom a semnat un contract pentru achizitia activitatii de servicii petroliere a Petromservice, servicii aferente activitatilor de explorare si productie ale Petrom, la un pret de 328,5 milioane de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.