Ministrul Finantelor a elaborat un Ordin, facut ieri public, privind modelul si continutul fisei fiscale pentru veniturile din salarii si asimilate salariilor realizate incepand cu 1 ianuarie 2005.

Fisele fiscale se depun de catre angajatori sau platitorii de venituri din salarii si asimilate acestora la unitatea fiscala in a carei raza teritoriala isi au domiciliul fiscal sau sunt luati in evidenta fiscala. Fisele vor fi transmise in format electronic, insotite de un borderou centralizator privind continutul acestora, semnat si stampilat conform legii.

Formatul electronic al formularului se obtine prin folosirea programului de asistenta aflat pe site-ul Ministerului la adresa www.mfinante.ro. Acest program este distribuit gratuit si de catre unitatile fiscale teritoriale.

Termenul de depunere a fiselor fiscale este pana in ultima zi a lunii februarie. Totodata, Finantele se pregatesc sa adopte un proiect de ordin referitor la deciziile de impunere anuala. Proiectul cuprinde modelul si continutul a trei formulare, respectiv decizia de impunere anuala.
Potrivit proiectului, organul fiscal competent emite deciziile de impunere anuala pana la 30 septembrie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.