"Constructiile si comunicatiile raman printre sectoarele cu cele mai bune perspective. Pe segmentul manufacturiei, industria lemnului, cea a produselor minerale nonmetalice si industria constructoare de masini se bucura de cea mai favorabila prognoza, datorita nivelului inca ridicat al competitivitatii pietei muncii romanesti comparativ cu standardele Uniunii Europene", se arata in raportul grupului Unicredit, care prezinta perspectivele economiilor din Europa Centrala si de Est in 2008 si 2009.

Pe partea de servicii, sectorul de comunicatii prezinta cea mai buna evolutie. Potrivit specialistilor de la Unicredit, investitiile puternice si activitatea din constructii vor sustine cresterea pe mai multe segmente cu grad scazut si mediu de tehnologizare.

"Industria lemnului si a produselor din lemn a fost una dintre cele mai dinamice din primele trei trimestre ale anului 2007, cu o crestere anuala de 21,4%, comparativ cu un avans cu 9,5% in 2006 si ne asteptam sa beneficieze in continuare de accesibilitatea resurselor naturale, avand in vedere ca peste un sfert din teritoriul Romaniei este acoperit de padure", sustin specialistii grupului Unicredit.

De asemenea, industria lemnului reprezinta unul dintre sectoarele puternic orientate catre export, acoperind 4% din totalul exporturilor tarii. Sectorul atrage investitii straine semnificative, facute de companii precum cele austriece Kronospan sau Holzindustrie Schweighofer ori grupul Egger.

Segmentul echipamentelor optice si electrice este unul dintre segmentele economiei romanesti cel mai puternic orientate catre exporturi, reprezentand 13% din totalul exporturilor realizate de Romania in 2006 si ramane baza pentru imbunatatirea capacitatilor de export ale Romaniei.