Romanii vor putea lua mai usor imprumuturi de consum de pina la 75.000 de euro de la banci din alte state membre ale Uniunii Europene. Parlamentul European voteaza azi o directiva a Comisiei
Cetatenii din tarile membre ale Uniunii Europene pot accesa mai usor credite de consum dintr-un alt stat membru al Uniunii, daca o directiva mai veche a Comisiei Europene va fi votata azi de Parlamentul European.

Proiectul de directiva reglementeaza imprumuturi de nevoi personale cuprinse intre 200 si 75.000 de euro si nu se refera la credite ipotecare sau la carduri de credit. Potrivit serviciului de presa al Parlamentului European, directiva in cauza urmareste „sa permita consumatorilor alegerea celei mai bune oferte, in tara lor sau in alt stat membru, sa asigure transparenta si posibilitatea de a compara costul total al imprumuturilor si conditiile de plata la diferite banci sau companii de credit“.

Cel mai important, directiva va reglementa, la nivelul intregii Uniuni Europene, „stabilirea unor informatii standard ce vor trebui mentionate in publicitatea referitoare la posibilitatile de creditare“ si „asigurarea de catre furnizor (institutia de credit - n.r.) a informatiilor privind atit beneficiile, dar si dezavantajele aferente creditelor“. Mai mult, reglementarea va putea ajuta consumatorii din mai multe tari europene sa obtina mai repede un credit, reglementind posibilitatea ca, dupa modelul tarilor scandinave, un credit de 200 de euro sa fie obtinut in 15 minute, prin simpla trimitere a unui SMS.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.