Din ce in ce mai multi oameni bogati din Romania deschid conturi la bursa pe numele copiilor lor. In acest fel, ei isi formeaza urmasii pentru ca acestia sa le preia afacerile din mers.
La evenimentul bursier al anului 2007, subscrierea de actiuni la Oferta Publica Initiala derulata de Transgaz, au participat si copiii. „Am avut doi minori, care au subscris fiecare un miliard de lei vechi la IPO Transgaz“, ne-a declarat Gabriel Aldea, broker la SSIF Intercapital Invest. „Am avut o fata si un baiat, ambii de peste 14 ani. Fata era mai mare si a riscat mai mult, subscriind citeva zeci de milioane de lei vechi“, a mai declarat Aldea. Pentru a putea cumpara actiuni Transgaz, minorii trebuiau sa prezinte la casele de brokeraj prin care se derula oferta buletinul sau cartea de identitate (original si copie), copie dupa dovada efectuarii platii prin virament bancar, certificatul de nastere, precum si actul prin care s-a instituit tutela (copie si original), daca este cazul.

Desi majoritatea capilor de familie aleg depozitele bancare pentru a economisi bani pentru copii, au aparut situatii in care parintii isi arunca odraslele in ringul bursier, nu doar la Ofertele Publice Initiale. De exemplu, la SSIF Broker Cluj exista citeva cazuri de parinti care au cumparat actiuni in numele copiiilor. „Cred ca in total sint vreo sapte-noua situatii. In doua dintre ele, pe numele copiilor s-au investit sume simbolice, dar in rest sint sume de ordinul sutelor de milioane de lei vechi. De fapt, am observat ca majoritatea oamenilor cu bani deschid conturi pentru copiii lor si ii incurajeaza sa joace la bursa. Am avut un caz in care pustiul era in clasa a VII-a, iar parintele i-a transferat in cont 100 milioane de lei vechi“, ne-a declarat Petru Prunea, presedintele SSIF Broker Cluj.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.