Arbitrul pensiilor private obligatorii (pilonul II) vrea sa modifice norma care prevede distribuirea aleatorie a romanilor, pentru ca acestia sa fie distribuiti aleatoriu, cel mai probabil, catre fondurile cu o cota de piata sub 20%
Wall-Street declara ca arbitrul pensiilor private obligatorii (pilonul II) vrea sa modifice norma care prevede distribuirea aleatorie a romanilor, pentru ca acestia sa fie distribuiti aleatoriu, cel mai probabil, catre fondurile cu o cota de piata sub 20%, declarat, potrivit NewsIn, vicepresedintele CSSPP, Ion Giurescu.

"Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) va lua in calcul modificarea normei referitoare la distribuirea aleatorie a romanilor intrati la loterie, astfel incat acestia sa fie distribuiti catre fonduri cu o cota de piata sub 20%, pentru a se limita concentrarea excesiva a pietei", a mentionat Giurescu.

El a explicat ca norma ar putea fi modificata in ianuarie, printr-o ordonanta de urgenta, pentru ca in februarie, cand se va face repartizarea finala, aceasta sa poata fi aplicata.

Dupa primile sapte raportari, ING Fond de Pensii isi pastrase pozitia de lider, cu 958.977 de aderenti (32,97% cota de piata), locul al doilea in clasamentul fondurilor de pensii obligatorii fiind ocupat de Allianz-Tiriac Fond de Pensii, cu 749.657 participanti atrasi si o cota de piata de 25,78%, potrivit datelor Casei Nationale de Pensii (CNPAS).

Valoarea activelor nete ale celor sapte fonduri de pensii facultative (pilonul III) care au demarat activitatea a crescut cu 1,97% in perioada 28 decembrie 2007-4 ianuarie 2008 la 14,52 milioane lei, arata datele publicate de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), informeaza Wall-Street.
Pensiile facultative, la inceput de 2008 La data raportarii, erau active sapte fonduri de pensii facultative (pilonul III): AZT Moderato si AZT Vivace (administrate de Allianz-Tiriac Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Facultative), BCR Prudent (administrat de BCR Asigurari de Viata), ING Clasic si ING Optim (administrate de ING Asigurari de Viata), Pensia Mea (administrat de Aviva Asigurari de Viata) si OTP Strateg (administrat de OTP Garancia Asigurari), potrivit arbitrului pensiilor private.

Insa Romanai Libera declara ca avocatii sindicatelor au identificat mai multe hibe ale legii pensiilor private si au avansat propuneri de remediere.Pentru ca au o speranta de viata mai mare decat barbatii, femeile ar putea primi o pensie mai mica.

Avocatii sindicatelor au identificat mai multe hibe ale Legii pensiilor private nr. 411/2004 si au elaborat un proiect de modificare a acesteia. Proiectul poarta semnaturile Cartel Alfa, CNSLR Fratia, Blocului National Sindical, Confederatiei Sindicatelor Democratice din Romania si Confederatiei Sindicale Meridian. Amendamentele au fost prezentate presedintelui Basescu si premierului Tariceanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.