Bancile tranzactionau un euro cu 3,6560 lei in deschiderea sedintei valutare de astazi, dupa care moneda nationala a pierdut aproape 3 bani (circa 0,75%) pana la 3,6833 lei/euro, ca urmare a imaginii negative a economiei romanesti in ochii investitorilor, sustin dealerii.
Ulterior, leul si-a revenit usor, pana la 3,6670 lei/euro, iar apoi s-a stabilizat in apropierea nivelului de 3,68 lei/euro.

"Euro a continuat sa se aprecieze de dimineata, insa la un momentdat s-au observat mai multe ordine de vanzare care au coborat cursul. Vanzarile de euro au avut probabil la baza speculatiile unor jucatori care si-au marcat profiturile, dar tendinta de depreciere a leului vine pe fondul asteptarilor negative cu privire la indicatorii macroeconomici interni si al starii economice internationale", a spus dealerul Volksbank Romania, Lidia Olaru, dupa cum informeaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.