Autoturismul de 2.500 de dolari al companiei Tata Motors e fabricat din materiale plastice, are un motor de 33 de cai-putere si va fi prezentat miine in premiera mondiala
Potrivit Cotidianul, producatorul indian de automobile Tata Motors, care a fabricat primul sau automobil in urma cu doar zece ani, va lansa miine, in India, cea mai ieftina masina construita vreodata. Cu un pret de 2.500 de dolari, noul model costa cu 50% mai putin decit cel mai ieftin autoturism de pina acum. „Masina poporului“ e construita in principal din materiale plastice si asamblata cu adezivi, are patru locuri si un motor in doi cilindri de 660 de centimetri cubi, capabil sa dezvolte 33 de cai-putere. Autoturismul va respecta standardele locale de siguranta si nu va putea fi exportat in Europa. Ambitiile indienilor sint sa exporte masina in tarile emergente din Africa de Sud si America Centrala. Noul model va fi produs in 250.000 de exemplare anual, in conditiile in care se asteapta o cerere de un milion de unitati.

Evz adauga ca pana in septembrie, indienii vor gasi masina in toate reprezentantele Tata, mai ales ca producatorul isi propune sa vanda peste 40a din productie in India si astfel sa-i obisnuiasca pe localnici sa prefere calatoria pe patru roti in locul celei pe doua.

Indienii au cumparat in 2006-2007 aproximativ 7 milioane de vehicule pe doua roti si doar 1 milion de masini. Totusi, producatorii estimeaza ca vor avea comenzi initiale record, de peste 250.000 de unitati.

Ca pret, One-Lakh-Car (masina de 100.000 de rupii, echivalentul a 2.500 de dolari) costa mai putin de jumatate din pretul celui mai ieftin automobil existent pe piata, adica micutul Maruti 800, si mai mult decat dublul pretului unei motociclete cu un motor de 100 cmc, potrivit Reuters.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.