Autoritatile au planuri ambitioase pentru anul acesta: 127 de kilometri de autostrada vor fi date in folosinta si vor demara lucrarile la primele proiecte realizate in parteneriat public privat.
Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, si directorul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), Mihai Grecu, au tinte ambitioase si anul acesta cu privire la constructia autostrazilor. Anul acesta drumarii vor demara lucrarile la peste 800 de kilometri de autostrada, urmand sa fie receptionati si dati in folosinta circa 127 kilometri de autostrada, in conditiile in care anul trecut au fost deschisi traficului doar 50,2 kilometri de autostrada, desi in executie erau peste 784 de kilometri. In plus, anul trecut au mai fost dati in folosinta si 35,9 kilometri de drum expres si 281,689 kilometri de drum national. In toamna acestui an, autoritatile estimeaza ca vor demara lucrarile si la tronsonul Comarnic - Brasov, care va fi realizat in regim de concesiune. Pentru autostrazile private soferii vor fi nevoiti sa plateasca o taxa de drum, astfel incat proprietarii sa-si recupereze din investitie.

BANI. Autoritatile sustin ca investitiile realizate anul trecut in infrastructura au inregistrat un ritm fara precedent in istoria Romaniei. Astfel, anul trecut, pentru proiectarea si constructia de autostrazi si drumuri expres in Romania au fost cheltuiti peste 400 milioane euro. “1.000 de km de autostrada si drumuri expres, care pana in aprilie 2007 erau simple linii pe harta, se afla in prezent in proiectare”, a explicat Iulian Rusu, seful serviciului de relatii cu mass-media din cadrul CNADNR. Banii au fost utilizati pentru segmentele Brasov - Bors, Bucuresti - Ploiesti, varianta de ocolire a municipiului Pitesti si tronsonul Drajna - Fetesti. Mai mult, la Autostrada Transilvania, in lunile august-septembrie, ritmul lucrarilor a ajuns la peste 1.000.000 euro pe zi. “In anul 2007 s-au aflat in executie 1.940,6 km de proiecte infrastructura rutiera, dintre care 246,6 km de autostrada si drumuri expres, variante ocolitoare cu profil de autostrada si 1.694 km de proiecte modernizare drumuri nationale, constructie variante ocolitoare, lucrari de fluidizare a traficului precum si lucrari de reabilitare primara”, a explicat Iulian Rusu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.