Cererea va fi foarte mare pentru terenurile din jurul Capitalei. Preturile pentru cele intravilane vor creste mai lent.

Terenurile au fost si in 2007 cel mai profitabil segment al pietei imobiliare. Cresterea numarului investitiilor imobiliare a determinat-o pe cea a cererii de terenuri. Scumpirea terenurilor a definit o orientare a investitorilor catre zonele din afara Bucurestiului si catre marile orase. Specialistii se asteapta ca in unele zone preturile sa urce cu un indice de pina la 80%, in vreme ce pentru Bucuresti se mizeaza pe o crestere de pina la 30%.

Preferintele cumparatorilor s-au cristalizat deja. Se cauta terenurile cu utilitati. „Dezvoltatorii de ansambluri rezidentiale cumpara orice teren pe o raza de 25 de kilometri de centru, daca terenul respectiv intruneste conditiile de pret si facilitati pentru a realiza o investitie profitabila. Cumparatorii de loturi mici cauta zonele deja dezvoltate, cu infrastructura rutiera si utilitati, cum ar fi Corbeanca, Otopeni, Buftea, Mogosoaia, Tartasesti, Popesti-Leordeni, Branesti, Cernica“, spune Calin Clinciu, directorul de comunicare al companiei Euroest.

O cauza a migrarii cererii catre localitatile din apropierea Bucurestiului o reprezinta scumpirea terenurilor din Capitala. „In centrul Capitalei, preturile terenurilor variaza intre 1.500 si 3.000 de euro/metru patrat, in zonele semicentrale, preturile variaza intre 1.000 si 1.500 de euro/mp, iar in cartiere ajung la 500-800 de euro/mp“, afirma specialistii Eurisko. Calin Clinciu spune ca, in centrul Capitalei, preturile pot urca pina la 5.000 de euro/mp. In afara Bucurestiului, preturile sint mult mai mici. Clinciu spune ca in Pipera se ajunge la 300-1.500 de euro/mp, in Otopeni pretul este de 100-170 de euro/mp, in Corbeanca, de 80-130 de euro/mp, in Buftea si Mogosoaia, 60-100 de euro/mp, in Tartasesti, 30-40 de euro/mp, in Cernica, 100-120 de eu-ro/mp, in Popesti-Leordeni, 40-60 de euro/mp, iar in Branesti se ajunge la 40-100 de euro/mp. In 2007, preturile terenurilor s-au majorat, iar in 2008 acest fenomen va continua.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.