Arbitrul pensiilor private va inainta un proiect privind fondul de garantare a pensiilor private obligatorii si facultative cel mai probabil in luna ianuarie, urmand ca Guvernul sa dea o ordonanta de urgenta in februarie, a declarat vicepresedintele CSSPP Ion Giurescu, citat de NewsIn.

"Vrem sa facem un fond de garantare dupa modelul Bancii Nationale a Romaniei (BNR) sau dupa modelul Comisie de Supraveghere a Asigurarilor (CSA)", a precizat vicepresedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), care a adaugat ca vor lua in calcul, cel mai probabil, modelul CSA.

Giurescu a adaugat ca arbitrul pensiilor nu a luat, inca, nicio decizie referitoare la forma de organizare a fondului de garantare in ce priveste investitiile, situatiile in care fondul va interveni ca platitor, nivelul despagubirilor sau cu cat vor contribui fondurile la acest fond.

Vicepresedintele CSSPP a explicat ca, in ce priveste piata bancara, toate bancile sunt membre ale Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar (FGDSB), iar banca centrala este actionarul pricipal. In cazul arbitrului asigurarilor insa, CSA este cel care administreaza banii de la asiguratori si actioneaza in consecinta.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.