Compania ceha CEZ a cumparat cu 151 de milioane de euro pachetul de 51 la suta din actiunile Electrica Oltenia, potrivit unui comunicat al companiei Electrica.

Pentru inceput compania ceha va achizitiona un pachet de 24,62 la suta din actiunile Electrica Oltenia, contra sumei de 47,4 milioane de euro.

CEZ urmeaza sa atinga o participatie de 51 la suta in urma unei majorari de capital, la care aportul firmei cehe va fi de 103,6 de milioane de euro.

Tranzactia va fi finalizata pana la data de 30 iunie. Pana la acea data, reprezentantii CEZ vor avea acces si vor lua parte activ la toate deciziile strategice majore luate de Electrica Oltenia.

Filiala Electrica Oltenia este cea mai mare dintre cele opt filiale de distributie si furnizare a energiei electrice detinute de Electrica.

Electrica Oltenia deserveste judetele Arges, Dolj, Gorj, Olt, Mehedinti, Teleorman si Valcea, inregistrand anul trecut un numar de 1.371.398 de consumatori.

Societatea detine o retea de distributie de 50.323 de kilometri, care deserveste o suprafata de 41.128 de kilometri patrati.


Despre autor:

Banii Nostri

Sursa: Banii Nostri


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.