O companie israeliana va construi prima centrala de topire a deseurilor pe baza de plasma din tara cu costuri de circa 30 de milioane de dolari.
Potrivit Cotidianul, o companie israeliana vrea sa construiasca o centrala de topire a deseurilor pe baza de plasma in Romania, relateaza Reuters. Environmental Energy Resources Ltd. (EER), divizie a grupului israelian de investitii Shrem Fudim Kelner, a semnat un contract cu o companie din Romania pentru construirea primei centrale de acest tip din tara. Costul de constructie a centralei este estimat la 30 de milioane de dolari. Conform Reuters, EER a declarat ca va construi centrala pe baza unui acord semnat pe 25 de ani. „Compania se asteapta sa topeasca 30.000 de tone de deseuri pe an si nu mai putin de 80 de tone pe zi, pentru aproximativ 150 de euro pe tona“, a declarat Moshe Stern, presedinte al EER.

Wall-street adauga ca EER foloseste gazele la temperaturi intre 1.400 si 7.000 grade celsius intr-un proces ce poarta denumirea de plasma gasification melting (PGM), pentru a topi deseurile municipale, menajere, medicale si pe cele cu un grad scazut de radioactivitate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.