Analistii imobiliari considera ca in 2008 se vor inregistra cresteri ale preturilor la terenuri si la locuintele noi.
Cel mai mare procent de crestere se va inregistra la terenuri, unde se asteapta pe unele zone chiar dublari de preturi. In ceea ce priveste apartamentele vechi, acestea vor reprezenta, conform analistilor, segmentul pe care nu se vor inregistra cresteri spectaculoase de preturi. Se asteapta ca oferta de apartamente noi sa creasca, astfel incit preturile apartamentelor construite inainte de 1989 sa se calmeze. Nu inseamna ca va urma o ieftinire a acestui tip de locuinte. Calmarea preturilor la apartamentele construite pe timpul lui Ceausescu va fi data in special de noile ansambluri rezidentiale.

„Un lucru cert este ca abia in momentul livrarii masive de apartamente in noile ansambluri, apartamentele vechi vor avea cu adevarat concurenta pe piata. Astfel, preturile acestora e posibil sa stagneze usor incepind chiar cu anul 2008, insa cererea pentru acestea va exista in continuare“, spune Georgiana Sandu, directorul Departamentului Rezidential al companiei imobiliare Neocasa. In prezent, o garsoniera intr-un bloc vechi dintr-un cartier bucurestean costa 60.000-70.000 de euro, in vreme ce un apartament cu doua camere ajunge la 80.000-90.000 de euro.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.