Bancile "minione", fara retele internationale in spate, premiaza mai bine economisirea, cu gandul la resursele suplimentare de creditare. Este cazul Romexterra.
Cine a strans minimum 10.000 euro (echivalent in lei sau dolari) si n-are in plan investitii cu grad mai mare de risc precum actiunile listate, poate scana ofertele bancilor in cautarea celor mai bune plasamente la termen. Una dintre optiuni este depozitul "Fidelitate" de la Romexterra Bank, care se adrezeaza atat rezi-dentilor, cat si nerezidentilor. Depozitul se constituie in lei, euro sau dolari, pe perioade de 1,3,6,9 sau 12 luni. Pe durata de constituire se pot face noi alimentari, in numerar sau virament, fara sa fie afectat randamentul sumelor deja existente, deci vorbim practic de un depozit care se comporta ca un cont de economii. Avantajul sau principal il reprezinta prima acordata de banca in cazul mentinerii acestuia pana la scadenta: 1,5% pe an pentru depozitele in lei si 0,5% pentru cele in valuta. Cum dobanzile pentru lei pleaca de la 7% (cele constituite pe o luna) si ajung la 8% pentru scadenta la 12 luni, rezulta ca randamentul obtinut cu prima inclusa ajunge pana la 9,5%, ceea ce este una dintre cele mai bune oferte din piata. Pentru euro, dobanzile sunt cuprinse intre 3,5-4,5%, in functie de scadenta, iar pentru dolari intre 3,75-4,75%. Mai mult, pentru sume mai mari de 50.000 euro (echivalent lei, dolari), toate dobanzile la termen se majoreaza cu 0,25%.

Dobanda se calculeaza la soldul zilnic al contului de depozit, se acorda lunar si se inregistreaza fie in contul de depozit, asigurandu-se in acest fel capitalizarea sa, fie intr-un cont curent asociat, cu posibilitatea utilizarii acestor fonduri, in functie de alegerea pe care titularul o poate face chiar de la constituire. z A.A.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.