Bancile cu capital turcesc - Garanti si Credit Europe - tenteaza detinatorii de carduri cu bonusuri oferite la fiecare achizitie de la comercianti.
Retailerii de electrocasnice nu se lasa mai prejos si propun, in complicitate cu IFN-urile partener, variante de plata in rate, fara dobanda.

Principiul utilizat de cele doua banci este asemanator: utilizatorul primeste un bonus pe card, in momentul in care efectueaza cumparaturi, bonus care nu poate fi utilizat decat pentru achizitii in
reteaua magazinelor partener, magazine care permit de altfel plata in rate a bunurilor achizitionate. La Garanti Bank, valoarea bonusului este de 1-2%, daca se fac achizitii in reteaua de magazine partener, si de 0,5% de la orice alt comerciant. La Credit Europe primiti doar 0,3% , dar indiferent de locul de unde faceti cumparaturile. Cardul nu este utilizat doar pentru a aduna bonusurile, ci este si un veritabil card de credit care implica un numar de rate fara dobanda, acordate de partenerii bancii. De exemplu, pentru cardul emis de Garanti Bank, Domo accepta plata in 4 rate, in timp ce Cosmo asteapta timp de 12 rate lunare. Pentru un numar de rate mai mare de 12, cele doua banci incep sa recupereze la capitolul costuri. Astfel, Credit Europe pretinde un comision de 0,78% pe luna, daca se alege plata in 18-36 de rate lunare, iar la Garanti se plateste o dobanda de 22-27%, in functie de banii rambursati (dobanda creste daca veti rambursa o parte mai mare din suma utilizata). Ambele carduri presupun o perioada de gratie de 45 de zile si un comision de administrare de 35-40 de lei/an.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.