Administrarea Fondului Proprietatea se va face in sistem dualist, de directorat si de Consiliul de Supraveghere, conducerea societatii pe actiuni revenind in exclusivitate directoratului, iar Consiliul de Supraveghere va controla conducerea societatii, exercitata de directorat, a decis Guvernul.

Guvernul a adoptat in sedinta de miercuri o hotarare prin care s-a aprobat noul act constitutiv al Fondului Proprietatea, avand in vedere deciziile adoptate de Adunarea Generala a Actionarilor in luna septembrie. Actul normativ modifica si completeaza prevederile Hotararii de Guvern 1481/2005 privind infiintarea Fondului Proprietatea.

Reglementarea are in vedere faptul ca, la acest moment, statul, prin Ministerul Economiei si Finantelor, nu mai este unic actionar al Fondului Proprietatea, incercandu-se astfel eliminarea ingradirilor care ar putea afecta drepturile actionarilor.

Potrivit Guvernului, masurile au fost luate pentru implementarea unor prevederi din Ordonanta de Urgenta 81/2007, privind accelerarea procedurii de acordare a despagubirilor aferente imobilelor preluate abuziv, precum si pentru eficientizarea activitatii Fondului Proprietatea.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.