Clientii romani pot cumpara insule situate in toate zonele globului cu preturi care incep de la citeva sute de mii de euro
Mel Gibson s-a dorit un Robinson Crusoe modern. Si pentru 15 milioane de dolari si-a luat o insula in Fiji. Potrivit Adevarul, acelasi vis este acum accesibil si romanului cu dare de mana. Nu va ganditi la sume exorbitante.

Pentru ceva mai mult de 300.000 de euro, cam tot atat cat costa doua camere de lux in nordul Bucurestiului, puteti cumpara cea mai exotica si mai solitara proprietate imobiliara de pe Terra - propria insula.

Agentia imobiliara Coldwell Banker Affiliates of Romania a venit pe piata cu o oferta imobiliara inedita. Vinde insule. Reprezentantii companiei spun ca au lansat acest serviciu pentru exista deja cerere. „Compania a intermediat o tranzactie in cursul acestui an, prin care un om de afaceri roman a cumparat un teren de 1.000 de metri patrati in St. Maarten, in zona Caraibe", a declarat Valentin Ilie, CEO al Coldwell Banker Affiliates of Romania.

Wall Street ofera detalii referitoare la Coldwell Banker Affiliates of Romania, companie prezenta pe piata romaneasca din 2007 si ofera servicii de consultanta si brokeraj pe toate segmentele pietei: rezidential, birouri, industrial, retail, terenuri si investitii. Compania este de origine americana si este detinuta in prezent de Realogy Corporation, unul dintre cei mai mari francizori din domeniul imobiliar la nivel mondial. Prin reteaua sa, Coldwell Banker acopera 41 de tari cu 3.800 de birouri si peste 120.000 de brokeri.

Potrivit Cotidianul, compania anunta lansarea serviciului de vinzare de insule in tara noastra. Se va edita un catalog ce va fi prezentat romanilor care vor sa achizitioneze astfel de proprietati. „Promovam insule din America de Nord, Caraibe, America de Sud, Europa, Asia si Pacificul de Sud cu preturi incepind de la citeva sute de mii de euro pina la 27 de milioane de euro“, spune Violeta Cernica, project manager la Coldwell Banker. Oficialii companiei spun ca s-a lansat acest serviciu ca urmare a cererii existente.

Cele mai scumpe proprietati scoase la vinzare sint localizate in Bora Bora, unde insula Motu Tane este disponibila pentru 27 milioane de euro, si Fiji, zona in care se afla insula Blue Lagoon, ce costa 25 de milioane de euro. Exista si proprietati cu preturi accesibile, comparabile cu cele ale apartamentelor si vilelor din zonele selecte ale Capitalei. Astfel, Pearl Lagoon Island, din cadrul Cook Islands, aflata in zona Pacificului de Sud, este scoasa la vinzare pentru 340.000 de euro. In zona Caraibe, in Belize se afla insula Blue Hole Caye, care costa 442.000 de euro. In general, insulele oferite spre vinzare sint situate in trei zone climatice: temperata, mediteraneana si tropicala.

Evz adauga ca pretul pe metru patrat al proprietatilor este, in unele cazuri, mai mic decat tariful solicitat pentru suprafetele construibile din Pipera sau chiar din zone mai slab cotate. Iar la preturile terenurilor din Victoriei-Dorobanti, cele mai exclusiviste zone din Bucuresti, n-ajung nici cele mai valoroase insule din oferta.

„Am lansat acest serviciu ca urmare a cererii existente. Compania a intermediat deja o tranzactie in cursul acestui an, prin care un om de afaceri roman a cumparat un teren de 1.000 de metri patrati in St. Maarten, zona Caraibe”, spune Violeta Cernica, project manager Coldwell Banker. Pentru a raspunde cererii de pe piata, compania a lansat un catalog cu insule din America de Nord, Caraibe, America de Sud, Europa, Asia si Pacificul de Sud, ale caror preturi pornesc de la cateva sute de mii de euro si ajung pana la 27 de milioane de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.