In acest an au fost inmatriculate in Romania aproape 300.000 de masini noi, cu un sfert mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut, pe fondul unei cresteri de doar 1% in Europa, potrivit datelor publicate ieri de Asociatia Europeana a Producatorilor de Automobile
Romania se plaseaza astfel pe locul opt in Europa, in functie de numarul autoturismelor noi inregistrate, clasament dominat de Germania (2,9 milioane de masini), chiar daca pe fondul unui declin de 8,2a fata de anul trecut, Italia (2,3 milioane) si Marea Britanie (2,1 milioane).

In pofida intrarii in vigoare a taxei de prima inmatriculare la inceputul acestui an, rata de crestere a inregistrarilor ne situeaza pe locul trei la nivel european, dupa Lituania (45%) si Letonia (32%). In Bulgaria, avansul a fost de 21,5%, in timp ce in Ungaria au fost inmatriculate cu 7,5% mai putine masini decat in perioada ianuarie-noiembrie 2006.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.