Pe o piata foarte calma, leul a castigat teren in fata monedei europene, ajungand la nivelul de 3,5233 lei/euro
Previziunile analistilor nu s-au adeverit, ei estimand, la inceputul sedintei de tranzactionare, o apreciere a monedei romanesti pana sub valoarea de 3,50 lei/euro, pe fondul nivelului ridicat al inflatiei si al speculatiilor privind majorararea dobanzii de politica monetara. Leul s-a apreciat si in raport cu dolarul, ajungand la 2,3985 lei/dolar, in scadere cu mai putin de un ban fata de miercuri. Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au incheiat tranzactiile in scadere, dupa ce au deschis cu usoare cresteri, cea mai mare corectie fiind raportata pentru Societatile de Investiii Financiare (SIF), pe o lichiditate in urcare.

Indicele compozit BET-C, care arata evolutia pe ansamblu a actiunilor listate la BVB, a coborat cu 78,05 puncte, ajungand la 6.370,63 puncte. Indicele BET, ce reflecta evolutia celor mai lichide 10 actiuni listate, a inregistrat o diminuare de 80,14 puncte (0,85 la suta), ajungand la 9.294,51 puncte. Indicele BET-FI a coborat cu 1.209,37 puncte, pana la 79.198,84 puncte.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.