ING Fond de Pensii a ajuns la un milion de participanti la sistemul obligatoriu, iar BCR Prudent si Allianz-Tiriac au active de 8, respectiv 3 milioane de lei la fondurile facultative.
Primele doua companii au cumulat 60% din numarul total de clienti de pe piata pentru pilonul II. Pentru pensiile facultative, ierarhia s-a schimbat semnificativ la ultima raportare, prima societate fiind acum BCR, care a atras aproape 11.000 de participanti.

Cei 18 administratori de pensii private obligatorii au adus la Casa Nationala de Pensii si Asigurari Sociale (CNPAS) peste 424.000 de acte de aderare la raportarea bilunara din 3 decembrie, dintre care aproape 400.000 au fost validate temporar. Numarul total al aderentilor este, insa, de 2,6 milioane de persoane, un milion dintre acestea fiind indreptate catre ING Fond de Pensii.

Compania a mentionat ca va ajunge la milion de participanti saptamana viitoare, depasind tinta initiala, care prevedea atingerea acestui numar de aderenti abia la incheierea campaniei de aderare la un fond de pensii private obligatorii. La ultima raportare, pe 1 decembrie, ING Fond de Pensii avea in total peste 800.000 de participanti.

Din totalul de peste 2,6 milioane de acte validate, procentul semnaturilor multiple reprezinta doar 0,96%.

Peste 3,5 milioane de lei, active administrate de BCR Prudent

ING si Allianz-Tiriac s-au detasat puternic si au impreuna aproape 60% din numarul total de clienti de pe piata. Pe locul trei, Generali a intrecut Aviva (locul 4), iar Interamerican (locul 5) a devansat AIG (locul 6). BCR Prudent detine, in prezent, circa 42% din totalul activelor nete, urmat de AZT Moderato, cu 23%, ING Clasic (14,6%), AZT Vivace (7,6%), Pensia Mea (6,31%) si ING Optim (5,71%).


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.