Infrastructura si taxele ridicate percepute angajatorilor reprezinta principalele probleme de care se lovesc investitorii straini care doresc sa dezvolte afaceri in Romania, a declarat presedintele Camerei de Comert Britanica- Romana (CCBR), Brian Davies

Potrivit Wall- Street, investitorii straini se plang ca pierd bani din cauza drumurilor din Romania "Timpul inseamna bani, iar investitorii pierd bani si timp, din cauza ca raman blocati in trafic. Astfel, nu mai pot sa ajunga la timp de la o intalnire la alta. Uneori nici nu ai timp sa ajungi la toate intalnirile de afaceri sau la banca", a declarat, citat de NewsIn, presedintele CCBR, Brian Davies.

El sustine ca impozitele generale percepute angajatorilor sunt foarte mari si se inregistreaza un deficit de forta. "Problema nu e salariul angajatului, ci sunt costurile pe care le are angajatorul", a precizat Davies, care a adaugat ca ar fi preferat sa acorde un salariu mai mare angajatului.

Presedintele CCBR a dat ca exemplu Marea Britanie unde angajatorul plateste la stat taxe de maxim 20% din salariul angajatului, pe cand in Romania aceste taxe se ridica la aproape 50% din valoarea salariului.

Deasemenea, Evz invovca si motivul economic, deoarece Bucurestiul se afla printre primele 50 cele mai scumpe orase din lume ca destinatie pentru calatoriile de afaceri, cu cheltuieli de 297 de euro pe fiecare zi de sedere.

Capitala noastra ocupa locul 44 intr-un clasament care include 140 de orase din intreaga lume dupa cheltuielile managerilor in deplasarile cu scop de business.

Cele mai costisitoare calatorii pentru oamenii de afaceri sunt cele la Londra. O zi in capitala Marii Britanii ii costa pe manageri nu mai putin de 477 de euro, releva un studiu realizat de compania de resurse umane ECA International. Pe locul doi in clasament se situeaza Moscova, cu 476 de euro pe zi, urmata de Paris cu 467 euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.