Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a inceput, la 25 martie, sa transmita contribuabililor, prin posta, plicurile cu documente necesare transmiterii declaratiilor de impozit pe veniturile obtinute in anul 2004, se arata intr-un comunicat al ANAF. Documentele includ, pe langa formularele de declaratii de venit global si declaratii speciale, ghidul de completare a formularelor, precum si plicul destinat trimiterii de catre contribuabilii persoane fizice a declaratiilor la autoritatile fiscale. Potrivit comunicatului, primele judete in care au fost expediate plicurile sunt Arges, Arad, Alba, Bistrita-Nasaud si Cluj. Termenul final de depunere a declaratiilor de venit la administratiile financiare, de catre persoanele fizice care au obtinut in anul 2004 venituri supuse globalizarii este 15 mai. Persoanele vizate sunt cele care si-au schimbat locul de munca in cursul anului trecut sau au obtinut, pe langa veniturile din salarii aferente functiei de baza, si alte venituri.

Contribuabilii care au avut, anul trecut, un singur loc de munca si nu au obtinut alte venituri nu sunt obligati sa depuna declaratiile de venit global. Anul 2004 este ultimul in care impozitarea populatiei va fi realizata prin procedura de globalizare, dupa ce, la inceputul acestui an, Guvernul a introdus cota unica de impozitare de 16%, eliminand impozitarea progresiva. Pentru veniturile globalizate, autoritatile fiscale vor stabili impozitul anual datorat bugetului de stat. Daca acesta este mai redus decat cel platit prin retinerile lunare pe parcursul anului, persoanele respective vor primi inapoi sumele platite peste nivelul calculat. In caz contrar, contribuabilii vor plati diferenta.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.