Parlamentul olandez se opune proiectului guvernului olandez de a deschide piata muncii pentru romani si bulgari dupa 2009, ei trebuie intai sa obtina un permis de munca de la autoritati
Potrivit Ziua, romanii mai au de asteptat, cel putin pana in 2009, ca sa fie acceptati pe piata muncii din Olanda. Si asta pentru ca Parlamentul se opune unei asemenea dezbateri, in ciuda sustinerii de catre membrii Executivului olandez a proiectului privind deschiderea pietei muncii pentru romani si bulgari, in mai anul urmator. In plus, atat partidele de opozitie, cat si coalitia aflata la putere, sustin ca un astfel de demers nu este necesar. In aceste conditii, cetatenii romani si bulgari pot lucra in Olanda, doar in baza unui permis de munca eliberat de autoritati. Mai mult, autoritatile s-au plans ca muncitorii est-europeni nu se pot integra in societatea olandeza si ca imigrantii tind sa sufoce cartierele din Amsterdam, situate cel mai adesea in apropierea locurilor de munca ale imigrantilor.

Wall-Street mai adauga ca numeroase comune olandeze s-au plans recent de lipsa de integrare a muncitorilor est-europeni, fenomen agravat de o mare concentrare geografica, adesea in apropierea locului de munca.Orasul Amsterdam a anuntat chiar planuri pentru a incuraja imigrantii est-europeni sa se mute din cartierul in care locuiesc si sa isi gaseasca locuinte raspandite in capitala.

In jur de 100.000 de muncitori din tari de Europa de Est membre ale Uniunii Europene, majoritatea din Polonia, lucreaza in prezent in Olanda.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.