Sistemul bancar romanesc ar putea atrage in urmatorii trei ani, bancheri straini care ar putea veni sa munceasca in bancile din Romania datorita salariilor mari oferite de acestea, a declarat presedintele Asociatiei Romane a Bancilor si al CEC, Radu Gratian Ghetea, pentru Business Standard.

"Salariile din bancile romanesti pot fi un magnet pentru europeni, in conditiile in care un specialist poate castiga lejer si 3.000 de euro. Va dati seama ca o astfel de suma este ravnita si de un bancher strain", a subliniat seful ARB si al Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC), potrivit unui articol aparut in editia de astazi a cotidianului economic Business Standard.

Cea mai mare parte a recrutorilor este de parere ca deficitul de personal din sistem se va detensiona, posturile vacante in urma expansiunii actuale acoperindu-se intre timp.

"Numarul de angajati din sectorul bancar a crescut, in primele trei trimestre ale lui 2007, cu peste 5.000 de oameni, ajungand la aproape 63.500 in luna septembrie a acestui an", a afirmat prim-viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu.

Pentru 2008, mai multe banci au anuntat extinderi. BCR tinteste, pentru 2008, sa ajunga la o retea de 700 de unitati, iar UniCredit Tiriac si-a propus deschiderea a inca 70 de noi sucursale. Tot pana la finalul lui 2008, presedintele executiv al Raiffeisen Bank, Steven van Groningen, spune ca banca intentioneaza sa deschida cate o unitate pentru fiecare zi lucratoare, adica 250 de unitati. "Cum, in medie, fiecare unitate are aproximativ 12 angajati, necesarul acestora pune presiune pe oferta salariala", mai scrie ziarul.

“Pentru angajatorii din domeniul bancar, gasirea candidatilor potriviti a devenit un demers extrem de complicat", a confirmat si directorul de resurse umane al BRD-Societe Generale, Florin Luca, dupa cum informeaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.