Sintem ultimii in UE atit la numarul de firme care au Internet, cit si la numarul de firme care au site propriu
Cotidianul informeaza ca Romania ocupa ultimul loc in Uniunea Europeana in functie de accesul firmelor la Internet, la distanta semnificativa fata de celelalte state din blocul comunitar, gradul de penetrare a Internetului in mediul corporatist plasindu-se la 58%, potrivit datelor Biroului european de statistica, Eurostat, citate de MEDIAFAX. La realizarea studiului, Eurostat a utilizat pentru Romania datele aferente anului 2006. Cea mai mare pondere a companiilor cu acces la Internet s-a inregistrat in Finlanda (99%), urmata de Slovacia (98%), Belgia, Danemarca si Austria (97%), Olanda (97%). Numai cinci state europene, alaturi de Romania, au consemnat o pondere mai mica de 90%, dar ele sint la mare distanta de noi: Bulgaria (75%), Letonia si Ungaria (86%), Cipru (88%) si Lituania (89%).

Potrivit Wall -Street, Romania a inregistrat anul trecut cel mai mic procentaj dintre statele membre UE privind accesul firmelor la internet, gradul de penetrare fiind de 58%, fata de Finlanda care a raportat cea mai mare penetrare, de 99%, potrivit biroului european de statistica, Eurostat.
Dintre cele 27 de state ale Uniunii Europeene, Finlanda a raportat in ianuarie 2007 cel mai mare procent prinvind firmele cu acces la internet, de 99%, urmata de Slovacia cu 98%, Belgia, Danemarca, Austria toate cu 97% si Olanda cu 97%, insa in 2006. Procentul a fost sub 90% in tari precum Bulgaria cu 75%, Letonia si Ungaria cu 86%, Cipru cu 88% si Lituania cu 89%, Romania plasandu-se pe ultimul loc cu 58%, procent valabil pentru anul trecut. Media europeana era de 94%.

Privind penetrarea internetului in banda larga in randul firmelor, Romania a inregistrat de asemenea cel mai mic grad, de 31% anul trecut. Finlanda ocupa asemenea prima pozitie cu cea mai mare rata, de 91%, urmata de Spania cu 90%, Malta cu 89%, Suedia cu 87%, In afara de Romania, cele mai mici rate de penetrare s-au inregistrat in Lituania si Polonia - 53%. Media in UE a fost de 77%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.