Din 2007 Romania va beneficia de un program Microsoft

Din 2007, IMM-urilor din domeniul IT ar putea beneficia de finantare printr-un proiect al Microsoft, Intel si HP Invent, anunta Uniunea Nationala a Patronatului Roman (UNPR). Reprezentantii UNPR au participat recent, la Bruxelles, la conferinta organizata de SME Union of EPP, HP, Intel si Microsoft, unde a fost prezentat memorandumul pentru sprijinirea IMM-urilor. Documentul semnat de cele trei companii va avea ca efect largirea ariei de extindere a proiectului "Microsoft's EU Grants Advisor (EUGA)" in toate tarile candidate si, din 2007, in Romania si Bulgaria, potrivit oficialilor UNPR, care si-au exprimat intentia de a extinde proiectele derulate prin programul EUGA si in Romania.

Acest program include un website pentru informarea IMM-urilor cu privire la tehnologia disponibila, angajari si premii/burse pentru pornirea unei afaceri, se arata
intr-un comunicat al UNPR. Potrivit aceleiasi surse, programul EUGA a fost experimentat in Spania, implementat in Ungaria, Polonia si, recent, in Republica Ceha, in acest an urmand sa fie implementat si in Franta.

"UNPR va contribui la implementarea programelor europene in domeniul IT in urmatorii ani, in calitate de partener al SME Union of EPP. Oamenii de afaceri din acest domeniu trebuie sa stie de pe acum despre posibilitatile de finantare si resursele la care vor avea acces incepand cu 2007", a afirmat presedintele UNPR, Marian Petre Milut, care a anuntat ca Uniunea va deschide in perioada urmatoare un birou oficial la Bruxelles. Intreprinzatorii interesati de programul EUGA pot gasi mai multe informatii la www.microsoft.com/emea/euga si www.unpr.ro.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.