Cladiri subacvatice, iglu si biblioteci sunt doar cateva dintre cele mai neobisnuite locuri de cazare de pe glob
Cand vine vorba despre vacanta, pentru unii pana si camera de hotel trebuie sa le ofere o aventura, si nu doar un loc in care sa se odihneasca. Revista americana „Forbes" a facut o selectie a celor mai neobisnuite hoteluri din lume, care sa le faca somnul mai dulce celor care sunt in cautare de senzatii tari.
Ce nu face un hotelier pentru a le oferi oaspetilor sai cel mai bun loc de dormit? Le transforma pana si fanteziile in realitate. De la decoruri de film pana la camere de tortura si librarii, nimeni nu duce lipsa de idei. Iar revista "Forbes" a compilat o lista cu unele dintre cele mai trasnite hoteluri.

Pentru aproape 500 de dolari pe noapte, fanii peliculei "Casablanca" pot dormi intr-un decor din filmul preferat, la hotelul cu acelasi nume din New York. Din peisaj lipsesc insa Humphrey Bogart si Ingrid Bergman. Programat pentru inaugurare in 2009, "Hydropalace" sau hotelul subacvatic va fi "ancorat" in Marea Galbena.

Oaspetii vor ajunge la hotel cu un iaht care va face o oprire si la "Turnul de Apa", care se va deschide cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Beijing, din 2008. Preturile nu sunt inca disponibile.

Somn in biblioteca de la 400 de dolari pe noapte

Aproape orice copil si-a dorit la un moment dat o casuta in copac. Cei de la "Ariau Towers Hotel" s-au gandit ca cel mai potrivit arbore este cel amazonian. Asa ca in Brazilia a "crescut" un hotel intre copaci. Cine vrea sa faca o plimbare prin hotel va fi uimit sa vada, in loc de holuri, pasaje aeriene. Iar daca cineva are rau de inaltime, poate alege sa-si petreaca vacanta intr-o grota, undeva in Statele Unite in muntii Ozark.
Construit ca un adapost antibombardament al "Razboiului Rece", hotelul "Beckham Creek Cave Haven" este una dintre cele mai cautate atractii turistice din zona. Pretul "distractiei" este si el pe masura si porneste de la 450 de dolari pe zi. Poate nu este o idee originala, insa este una care atrage multi turisti. "Ice Hotel" din Quebec, Canada, este unul dintre cele cateva astfel de locatii din intreaga lume.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.