Miliardarii rusi Roman Abramovici si Oleg Deripaska intentioneaza sa cumpere compania americana Google, care detine cel mai mare motor de cautare pe Internet, pretul vehiculat in presa de business din Rusia fiind de 10 miliarde de dolari, informeaza agentia de presa Novinite.
Miliardarii rusi Abramovici si Deripaska vor sa cumpere Google Purtatorii de cuvant ai celor mai bogati doi oameni de afaceri rusi nici nu au confirmat, nici nu au negat zvonurile din presa rusa.

Suma vehiculata nu este foarte relevanta pentru valoarea de piata a companiei Google in contextual in care Facebook, site-ul de socializare creat de Mark Elliot Zuckerberg, a fost evaluat la suma de 15 miliarde de dolari.

Google, societate creata acum opt ani de doi studenti intr-un garaj din California, a intrat la bursa cu o cotatie de 100 dolari/actiune, pentru ca trei luni mai tarziu sa depaseasca 200 de dolari. La mijlocul lui 2005, pretul unei actiuni Google ajungea la 300 dolari, in noiembrie 2005 a atins pragul de 400 dolari, pentru ca in noiembrie 2006 sa depaseasca 500 dolari, iar pe 8 octombrie 2007 sa ajunga la 600 dolari.

Google este liderul mondial in publicitate pe internet si motorul de cautare cel mai utilizat in intreaga lume, cu peste 500 milioane de utilizatori pe luna, aproapre trei sferturi din utilizatorii de internet.

Google a continuat sa-si majoreze cota de piata din Statele Unite in cautarea pe internet, care a ajuns la 56,5% in august 2007, fata de o cota de 23,3% detinuta de Yahoo! si de 11,3% a MSN, potrivit datelor cabinetului Comscore.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.