Lipsa vanzatorilor dupa intrarea in linie dreapta la IPO Transgaz va trage piata in sus pe termen scurt. Drepturile de alocare vor scurta asteptarea celor care au subscris actiunile in oferta publica.

Potrivit analistilor, BET-FI se pregateste de asaltul sfarsitului de an si ar putea depasi 80.000 de puncte inainte de vacanta de sarbatori.

Cu o suprasubscriere de 8-10 ori estimata initial, oferta publica Transgaz a debutat suspect de linistit iar pe transa "mica" (sub 500.000 lei) cantitatea de actiuni oferita investitorilor era depasita miercuri cu "numai" 100%. Grosul subscrierilor a venit insa joi si vineri, iar rata de suprasubscriere a depasit 1.100%. Rata finala de alocare o vom afla insa abia la inceputul saptamanii viitoare din cauza unui decalaj de 1-2 zile al raportarilor fata de momentul depunerii efective a cererilor de subscriere, la sediile Raiffeisen si Intercapital.

In opinia noastra, situatia finala va depasi de doua ori IPO Transelectrica (suprasubscriere de 3,5 ori pe transa investitorilor mici si de 8,3 ori pe transa "mare"), contextul international mai sensibil si dimensiunea aproape dubla a ofertei Transgaz ceconducand la temperarea entuziasmului investitorilor.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.