Ministerul Transporturilor va lista pe piata de capital, in a doua jumatate a anului 2008, opt societati comerciale aflate in subordine, printre acestea numarandu-se patru aeroporturi si patru administratii portuare fluviale si maritime, au declarat, potrivit NewsIn, reprezentantii ministerului.
Pe lista societatilor care vor fi listate la bursa se numara Compania Nationala Aeroportul International Henry Coanda - Bucuresti, Compania Nationala Aeroportul International Bucuresti Baneasa Aurel Vlaicu, S.C. Aeroportul International Mihail Kogalniceanu Constanta, S.C. Aeroportul International Traian Vuia Timisoara, C.N. Administratia Canalelor Navigabile Constanta, C.N. Administratia Porturilor Maritime Constanta, C.N. Administratia Porturilor Dunarii Maritime si C.N. Administratia Porturilor Dunarii Fluviale Giurgiu.

Potrivit reprezentantilor Ministerului Transporturilor, a fost finalizata procedura de selectie a Societatilor de Servicii de Intermediere financiara (SSIF) care vor intermedia vanzarea pe piata de capital a actiunilor societatilor. Procedura a fost aprobata in cursul acestei saptamani prin ordin al ministrului transporturilor. "De asemenea, este in curs de finalizare modificarea actelor constitutive ale societatilor pentru a fi in concordanta cu cerintele impuse societatilor tranzactionate pe piata de capital", au precizat sursele citate.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.