In luna octombrie, bancile autohtone au marit, in premiera, costurile efective percepute la imprumuturile din oferta curenta.
Rata medie la un credit ipotecar de 100.000 de lei pe 30 de ani, contractat in octombrie, a fost cu 53 de lei mai mare decat cea aferenta unui imprumut de aceeasi valoare luat cu o luna inainte, ajungand astfel la aproape 840 de lei. Cauza: costurile efective aferente creditelor pentru locuinte in lei au crescut de la 9,07% in septembrie la 9,88% in octombrie, potrivit datelor raportate de banci la Banca Nationala a Romaniei.

Acestea nu sunt singurele imprumuturi care s-au scumpit luna trecuta. Dobanzile efective medii practicate de banci au crescut si la ipotecarele in euro, dar si la creditele de consum contractate in moneda nationala si in cea europeana. Scumpirea creditelor noi poate fi pusa pe seama cresterii dobanzilor practicate pe piata interbancara.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.