Nivelul subscrierilor in transa investitorilor mari a trecut de 419% pentru IPO Transgaz.

Brokerii se asteapta ca in ultima zi a ofertei, vineri, 7 decembrie, sa se realizeze cele mai mari subscrieri, astfel ca gradul de suprasubscriere ar putea creste semnificativ. „Nivelul subscrierilor va ajunge la 600-700% pe transa investitorilor mici si de 800-1.000% pe transa investitorilor mari“, sustine Petru Prunea, presedinte SSIF Broker Cluj. Trebuie tinut cont de faptul ca ordinele de la SIF-uri intra astazi pe bursa. „Am vorbit cu cei de la SIF-uri si mi-au spus ca ordinele lor se contabilizeaza azi la BVB. La fel si al nostru de la SSIF Broker Cluj. Noi am subscris actiuni in valoare de 1,5 milioane de euro“, mai spune seful SSIF Broker Cluj.

Petre Szel, presedintele SAI Muntenia Invest, societate care administreaza SIF Muntenia, confirma ca ordinele de la SIF 4 vor fi contabilizate practic astazi. „De regula, SIF-urile investesc pe final. Asta si pentru ca vrem sa stim citi bani se transforma in actiuni si citi se intorc“, adauga Petre Szel.

Un nivel de subscrieri de 700% pe transa investitorilor mici inseamna practic ca o persoana care a subscris actiuni de 7.000 de lei va primi doar de 1.000 de lei. Restul banilor se intorc in contul persoanei in termen de maximum zece zile de la data decontarii, care a fost stabilita pentru 14 decembrie.

De asemenea, din 19 decembrie, persoanele care au subscris la IPO Transgaz vor putea vinde pe bursa drepturile de alocare. Drepturile de alocare sint emise atasat actiunilor si revin, ulterior inchiderii perioadei de derulare a IPO, persoanelor care au subscris si au platit integral actiuni in cadrul ofertei publice de vinzare.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.