Moneda europeana era cotata la 3,5260 lei la finalul sedintei valutare de miercuri, cu aproape patru bani mai putin (1%) decat marti seara, pe fondul ordinelor de vanzare de valuta care au dominat piata interbancara in a doua parte a zilei, sustin analistii.

Leul a recuperat 1% spre finalul zilei de ieri Moneda europeana era cotata la 3,5630-3,5640 lei/euro in deschiderea sedintei valutare, dupa care leul s-a apreciat treptat pana la 3,5460 lei/euro, iar ulterior a pierdut treptat teren pana la 3,5525 lei/euro. Dupa ora 14:00, leul s-a apreciat aproape constant, iar la finalul zilei euro era cotat la 3,5260-3,5345 lei.

"Monedele tarilor din regiune s-au apreciat fata de euro, iar tendinta leului a fost asemanatoare. Moneda nationala a avut totusi o evolutie destul de incerta azi, pentru ca in piata au predominat alternativ ordinele de vanzare cu cele de cumparare de valuta, spre deosebire de marti cand leul a avut o tendinta clara de depreciere", a spus analistul Credit Europe Bank, Georgiana Constantinescu, pentru NewsIn.

Datele statistice anuntate miercuri dimineata despre salariul mediu, autorizatiile de constructii, resursele de energie si indicele productiei industriale nu par sa fi influentat evolutia leului, spre deosebire de marti, cand leul s-a depreciat cu circa 1,7% dupa ce banca centrala a publicat datele despre rezerva valutara a Romaniei. "Iesirile de valuta nu erau semnificative, fapt care a infirmat suspiciunile din piata legate de interventiai bancii centrale in piata valutara in luna noiembrie in incercarea de a stopa deprecierea leului", a explicat Constantinescu.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.