Romania se situeaza pe locul al X-lea in clasamentul Bancii Mondiale dupa sumele trimise in tara de origine de cetatenii care muncesc in strainatate, cu o valoare a remiterilor estimata la 6,8 miliarde dolari in 2007, apropiata de cea a banilor trimisi acasa de britanici si germani, informeaza Money Channel.
Astfel, principalul destinatar pe plan mondial al sumelor trimise de emigranti este in acest an India, cu o valoare a remiterilor de 27 miliarde dolari, urmata de China (25,7 miliarde dolari) si Mexic (25 miliarde dolari). Banii primiti de catre aceste trei tari reprezinta o treime din totalul sumelor trimise acasa de catre emigranti pe plan mondial.

Pe urmatoarele locuri in clasament se afla Filipine (17 miliarde dolari), Franta (12,5 miliarde dolari), Spania (8,9 miliarde dolari), Belgia (7,2 miliarde dolari), Germania si Marea Britanie, ultimele doua cu cate 7 miliarde dolari fiecare.

Prezenta in clasament a unor state europene in care se platesc salarii relativ mari, precum Franta, Spania, Germania sau Marea Britanie se datoreaza faptului ca au multi cetateni care lucreaza in alte tari europene cu castiguri mari, mai arata studiul institutiei cu sediul la Washington.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.