Valoarea tranzactiilor incheiate luni la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a fost de 40,63 milioane lei (11,6 milioane euro), in scadere cu 7% fata de sedinta precedenta, iar SIF-urile s-au apreciat in medie cu 1,4%, pe o piata in usoara crestere din acumulari ale investitorilor locali, spun brokerii.
Bursa a crescut usor datorita banilor 'romanesti' Lichiditatea de luni a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a coborat cu 24,8% sub media consemnata de la inceputul anului, de 54,033 milioane lei. Vineri, lichiditatea Bursei a fost de 43,69 milioane lei (12,49 milioane euro).

"Sedinta de luni s-a inscris in tonul celor din saptamana anterioara, in piata evidentiindu-se un semnal de revenire. Inca de saptamana trecuta si pana in prezent piata creste pe bani romanesti, dupa ce o buna perioada a scazut pe bani straini", a declarat, citat de NewsIn, Octavian Molnar, director general adjunct la IFB Finwest.

Indicele compozit al bursei, BET-C, a inchis in crestere cu 0,68%, la 6.321,48 puncte. Indicele BET, care arata evolutia celor mai lichide zece titluri listate, a urcat cu 0,33%, la 8.922,74 puncte. Indicele ROTX, jucat la Bursa din Viena, s-a apreciat cu 36%, pana la 19.804,02 puncte.

Click here to find out more!
Indicele celor cinci societati financiare, BET-FI, a inchis la nivelul de 71.908,62 puncte, in crestere cu 1,39%, iar maximul zilei a fost de 72.205 puncte. Valoarea tranzactiilor cu actiunile celor cinci societati de investitii financiare (SIF) s-a ridicat la aproape 25,1 milioane lei, cu circa 3,2 milioane lei mai mica decat vineri, si a reprezentat 61,8% din rulajul total al pietei. SIF-urile au ocupat primele cinci locuri in clasamentul lichiditatii generale.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.