Firma belgiana de brokeraj KBC Securities, care este prezenta pe piata romaneasca prin intermediul Swiss Capital, a ocupat si in noiembrie primul loc in topul firmelor de intermediere, cu tranzactii de 481,6 milioane lei (138,8 milioane euro), fiind a patra luna consecutiva cand se afla pe aceasta pozitie.
Topul brokerilor de la Bursa la 11 luni Compania a intermediat tranzactii cu 34% mai mari decat in luna precedenta.

In ultima luna, belgienii de la KBC Securities au intermediat 16,69% din totalul tranzactiilor cu actiuni, obligatiuni si drepturi derulate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si piata Rasdaq. Valoarea tranzactionata in primele 11 luni ale anului, s-a ridicat la 3,9 miliarde lei, ceea ce se traduce prin 11,49% din piata.

Pe locul al doilea, se situeaza firma CA IB Securities, cu tranzactii de 257,06 milioane lei in luna noiembrie, adica o cota de piata de 8,91%, si un total de 2,89 miliarde lei in perioada ianuarie-noiembrie, detinand 8,49% din valoarea tranzactiilor.

Pozitia a treia este detinuta de divizia de brokeraj a ING Bank Romania care, luna trecuta se clasase pe locul doi. ING a intermediat schimburi de 179,6 milioane lei (51,6 mil. euro) in noiembrie si de 2,69 miliarde lei (790 mil euro) pentru primele 11 luni din 2007. Cota de piata a companiei a scazut in luna noiembrie la 6,22%, dupa ce in octombrie a detinut o cota de 11,2%.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.