UE a obligat companiile aeriene sa renunte la taxele ascunse clientilor inainte de imbarcare
Conform Cotidianul, Consiliul Uniunii Europene si Parlamentul European au stabilit noi reglementari pentru operatorii aerieni, prin care acestia sint obligati sa includa in pretul biletelor toate taxele, cotizatiile, suprataxele si alte onorarii, se arata intr-un comunicat al Comisiei Europene, preluat de MEDIAFAX. Noile reguli prevad in principal o transparenta mai mare in fixarea preturilor, eliminarea discriminarii intre pasageri si un control mai eficient asupra companiilor aeriene. Astfel, clientii operatorilor vor fi mai bine informati si vor putea compara preturile, intrucit tarifele vor include toate taxele, cotizatiile, suprataxele si alte onorarii, se arata in comunicatul CE. „Liberalizarea transportului aerian este un succes european, cetatenii dispun de mai multe oportunitati de calatorie si de bilete mai ieftine. (...) De acum inainte vor primi informatii exacte cu privire la preturile biletelor, fara a exista discriminare“, a declarat vicepresedintele CE, Jacques Barrot.

Evz informeaza ca in urma cu cateva saptamani, peste 200 de companii aeriene au fost somate de CE sa-si actualizeze site-urile din acelasi motiv: preturile afisate on-line de acestea sunt mult mai mici decat cele percepute in realitate, pentru ca nu includ taxele de aeroport. Pe lista operatorilor se afla si nume grele, precum Ryanair, unul dintre cei mai mari transportatori aerieni low cost din Europa.

Deschiderea Europei catre Occident la capitolul transport aerian vine la zece ani dupa liberalizarea acestuia in cadrul UE. De atunci si pana in prezent, numarul rutelor intre tarile membre a crescut cu mai bine de 60%. Aparitia unui numar mare de competitori a facut ca preturile sa scada foarte mult si din ce in ce mai multi europeni isi permit sa calatoreasca cu avionul, se mai arata in comunicat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.