Consiliul de Supraveghere al Fondului Proprietatea a hotarat miercuri ca functia de presedinte sa fie preluata prin rotatie de membrii Consiliului, motiv pentru care Mircea Ursache l-a inlocuit in functie pe Alexandru Nicolae Paunescu, din 28 noiembrie pana la finalul lui 2007, a anuntat Fondul.

"Consiliul a decis sa adopte, pentru perioada prealabila selectiei administratorului de fond, o forma de conducere colegiala, cu preluarea lunara, prin rotatie, a functiei de presedinte de catre membrii sai", se arata in comunicatul institutiei.

Componenta Consiliului de Supraveghere a ramas neschimbata.

Decizia vine ca urmare a hotararilor adunarii generale a actionarilor (AGA) din 25 septembrie si aparitiei ordonantei de urgenta a guvernului OUG 82/2007, prin care "Fondul Proprietatea parcurge un proces obligatoriu de reasezare a formei de administrare, trecand de la sistemul unitar, la cel dualist". Consecinta principala a acestui proces este separarea functiei de supraveghere de cea administrativa.

Consiliul de Supraveghere, care detine in prezent atributii de administrator, tinde sa isi restranga prerogativele de pana acum, rezervindu-si doar rolul strategic, in favoarea conducerii executive care va prelua raspunderea administrarii companiei, odata cu angajarea unui director general.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.